Listan över alla återkallade produkter

Listan över alla återkallade produkter

Testfakta Publicerad: 15 Maj, 2007
Läs senare

Leksaker

Leksakspilbåge, First Bowman.
mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2007/4/30/12494.jpg"/>
Allvarliga säkerhetsbrister. En sugkopp lossnade alltför lätt och ett barn som leker med pilbågen kan då stoppa sugkoppen i munnen och riskera att kvävas. Dessutom uppfyllde inte produktens varningstext EU:s standard. April 2007.

Leksakspistol, Western Ranger. Kan skada barnets hörsel, eftersom knallen från pistolen ligger på 132-135 decibel, maxgränsen ligger på 125 decibel. Uppfyller heller inte europeisk standard. Mars 2007.

Trähund, Brio. Produktserierna med datering 2F216, 2F234, 2F244 klarade inte säkerhetskraven. Om leksaken tappas från hög höjd kan den gå sönder och splittras. Ett olyckstillbud rapporterades från Japan. December 2006.

Leksakstelefon i plast, Wire intercom. Allvarlig risk för hörselskada, eftersom ljudet låg på 124 decibel mot tillåtna 80 decibel. Leksaken håller heller inte europeisk standard. November 2006. 

Träleksak på hjul. Små delar kan lossna och riskerar att kväva barnet om d  hamnar i munnen på barnet. Juni 2006.

Träleksak med hammare.
mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2007/5/15/13390.jpg"/>
Leksaken innehåller små kulor som riskerar att orsaka kvävning hos barn under tre år. April 2006.

Leksakskassettspelare. Kan skada hörseln, eftersom ljudet ligger på 108 decibel. Max är 90 decibel.

Barnkläder

Barnoverall i fleece, KappAhl. Tryckknappar som lossnar och kan riskera att kväva små barn. Mars 2007.

Barnjacka, H&M.
mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2007/5/15/13387.jpg"/>

Leksakskompassen som är fäst på jackan kan gå sönder och barnet kan få den kemiska vätskan i munnen alternativt riskera att kvävas av smådelar. Oktober 2006.
Samma produktfel finns på jackor från klädkedjan Zara. 

Barnkappa, Lindex. Knapparna kan lossna och barnet riskerar att kvävas om knapparna hamnar i munnen. Oktober 2006. 

Barnprodukter

Barnmatningssked, Babybjörn. När skeden används kan små bitar så småningom lossna och riskera att kväva barnet. December 2006.

Barnvagnar, ABC Design. Handtagen på vagnarna Bayamo ABC Starline och Cyclone ABC Starline kan lossna och vid en olycka riskera att skada barnet. November 2006.

Barnvagn, Max Aro. Låsmekanismen på de vändbara handtagen kan släppa och få vagnen att välta, handtagens platsleder kan gå sönder. Barnet riskerar att skadas i ett fall. November 2006.

Trehjuling, Triweel red. Tillverkaren fick 400 klagomål från konsumenter då  styrkonstruktionen var för svag. Juli 2006. 

Barnvagn, One tree hill: Urban Jungle Montain buggy.
mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2007/5/15/13391.jpg"/>

Handtagen risker att gå sönder på grund av ett tillverkningsfel. Handtag som är korrekt tillverkade kan identifieras med hjälp av tre punkter på handtaget.  Maj 2006.

Spjälsäng, Ikea modell Sniglar. Ett fel i produktionen har gjort att sängbottnarna inte limmats ordentligt. Mars 2006.

Övriga produkter (ej barn)

Volvo S40, V50. Risk för motorfel. Januari 2007.

Glasvaser, Ikea modell Parodi och Apelsin.
mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2007/5/15/13388.jpg"/>

Ett tillverkningsfel gör att vasen utan förvarning kan spricka och orsaka skärskador. Januri 2007.

Badmadrass. Innehåller 30 procent DEHP, ett kemiskt medel som är klassificerat som giftigt. Produkten är särskilt farlig för små barn. November 2006.

Bäddfåtölj och bäddsoffa, Ikea modell Lycksele.  Såldes före juli 2005. Risk för kläm-krosskada på fingrarna. Rapporter från kunder som skadat sig har kommit in från olika delar av världen. September 2006.

facebook Comments

Fler nyheter

Laboratorietest

Kvalitet kostar när det gäller hantverksbyxor

Med ett par sköna, stretchiga hantverksbyxor blir arbetet både enklare och bekvämare. Vårt test visar att slitstarka byxor kostar mer men håller längre, och är därmed både mer ekonomiska i längden och samtidigt ett bättre miljöval.

Laboratorietest

Bästa brännan på burk - test av brun utan sol

Brun utan sol är ett enkelt knep för att få en solkysst ton utan att utsätta huden för skadliga UV-strålar - eller pigga upp sig när solen lyser med sin frånvaro. Testfaktas test av BUS-produkter i mousseform visar att det inte är de dyraste produkterna som är bäst.

Bästa försäkringen för din hund

Det finns betydande skillnader mellan försäkringsbolagens olika husdjursförsäkringar. Det visar Testfaktas stora jämförelse av olika hundförsäkringar. En helt vanlig hundägare kan spara tusentals kronor om året genom att välja rätt försäkringslösning.

Laboratorietest

Konsistensen avgörande i smaktest av vegetariska bitar

Allt fler väljer att äta veganskt eller vegetariskt, åtminstone emellanåt. Ett snabbt och lätt sätt att laga en köttfri måltid är att använda ett vegetariskt köttsubstitut som till exempel vegobitar. Men är det någon skillnad mellan olika märken och är priset en garanti för bättre kvalitet? Testfakta har testat och analyserat vegobitar och ser att det sitter i själva tugget.

 

Laboratorietest

Varma fötter med risk för överhettning

Testfaktas laboratorietest av eluppvärmda strumpor visar på stora skillnader i såväl pris som kvalitet och prestanda. Några blir till och med så varma att man riskerar att bränna sig om man inte är försiktig. Men testet visar också att det går att hitta en bra strumpa till ett rimligt pris.

Laboratorietest

Äkta honung var sockerdopad

Åtta av tio sorter kan klassas som äkta honung, med varierande kvalitet.

De två övriga lever inte upp till EU-kraven – och en av dem borde inte ens få kallas honung. Det visar Testfaktas laboratorieanalys av honung.

Laboratorietest

Mest kronljus för kronan

Den som köper ett riktigt kronljus får som regel ett högkvalitativt ljus som håller vad det lovar i form av brinntid och låga – oavsett vad det kostar. Testfaktas test visar också att det kan förekomma relativt stora variationer i brinntid i samma förpackning. 

Laboratorietest

Clas Ohlson Ceramic Frying Pan

Testfakta Research har på uppdrag av Clas Ohlson AB genomfört ett laboratorietest av Clas Ohlsons non-stick-stekpanna med keramisk beläggning. Clas Ohlsons stekpanna presterar mycket bra till bra genom testets samtliga delmoment och uppfyller med råge kraven för Testfaktas kvalitetsmärkning Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Clas Ohlson Vinterviken - konstgjord julgran

Testfakta Research har på uppdrag av Clas Ohlson genomfört ett laboratorietest av Clas Ohlsons julgran Vinterviken. Julgranen har testats tillsammans med jämförbara julgranar från Star Trading och Jula. Clas Ohlsons julgran presterar genomgående bra i samtliga testmoment och uppfyller med god marginal kraven för Testfaktas kvalitetsmärkning Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Dyr airfryer ingen garanti för perfekta pommes

En airfryer i budgetklass fixar i många fall både godare pommes och är mer energisnål än en dyrare variant. Dessutom är risken att bränna sig mindre. 

Laboratorietest

Vinteroveraller - priset ingen garanti för kvalitet

Vi förväntar oss att de ska hålla barnen torra och tåla rutschkanan och tuffa tag på lekplatsen. Det klarar också flera av vinter-overallerna i Testfaktas test men långt ifrån alla. Och priset är ingen garanti för kvalitet – testets dyraste overall utmärker sig negativt.

Om Testfakta

Sedan 2001 har Testfakta underlättat köpbeslut och påverkat tillverkare genom oberoende tester, guider och journalistik.

Läs mer om Testfakta.

TEMA CYKLA

Allt inför cykelsäsongen

Tester av elcyklar, cykelhjälmar, och andra cykelrelaterade produkter. Här hittar du även tips och guider.

TEMA SOVA

Allt för din nattsömn

Tester av sängar, bäddmadrasser och kuddar samt guider och artiklar om sömnrelaterade produkter.