Stekpannor

Fiskars

Ronneby Bruk

Ica

Ikea

Cervera

Skeppshult

Le Creuset

Brasserie

ULO

Cook & Eat

Senior

Anders Petter Stenfors

Traktörpanna

Stekpanna

Konsumentkontakt

fiskars.se

ronnebybruk.se

icahemma.se

ikea.se

cervera.se

skeppshult.com

lecreuset.se

Cirkapris (kronor)

450

600

350

250

500

750

1 700

Produktinformation
Typ av panna

Emaljerad botten

Lättviktsgjutjärn

Klassisk

Emaljerad botten

Klassisk

Klassisk

Emaljerad botten

Yttre / inre diameter (cm)

27 / 24

28 / 18

28 / 23

28 / 22

28 / 24

28 / 25

28 / 22

Uppmätt vikt (kg)

2.6

1.6

2.6

2.7

2.6

3.4

2.6

Material handtag

Trä

Gummi

Trä

Trä

Trä

Metall

Trä

Utvalda mätvärden
Utvalda mätvärden från testet
Maxtemp när allt florsocker smält (°C)*
Standardmetod för mätning av värmespridning med hjälp av florsocker. Värdet visar pannans högsta temperatur när allt florsocker smält.

371.2

332.1

369.6

345.4

459.2

341.6

315

Tid för 1 liter olja att nå 200 °C (min:sek)

7:12

5:42

6:18

7:12

5:48

7:18

9:24

Avsvalningstid, 200 till 120 °C (min:sek)

18:48

16:17

16:37

16:53

15:31

17:33

17:28

Stekresultat ägg /pannkakor/kött

3,0 / 3,0 / 3,5

2,5 / 3,0 / 3,3

3,5 / 2,0 / 3,5

2,5 / 3,0 / 3,0

3,0 / 2,0 / 3,0

3,0 / 3,0 / 3,8

2,5 / 2,0 / 2,7

Delbetyg från 1 till 5
Delbetyg från 1 till 5 där 5 är bäst (vikt av totalbetyg inom parentes)
Värmeegenskaper (20%)

4,0

3.7

3.6

3.6

3.3

3.6

3.4

Stekresultat (60%)

3.3

3,0

3.1

2.9

3,0

3.4

2.7

Användning och säkerhet (20%)

3.7

4.1

3.4

3.3

3.2

1.4

3.5

Totalbetyg

3.5

3.4

3.3

3.1

3.1

3,0

3,0

Plus

Snabb upphettning och bäst på att behålla värmen. Lätt att rengöra och handtaget blir inte varmt.

Snabbast upphettning och bra på att behålla värmen. Lättast att använda med låg vikt och bra balans.

Snabb upphettning och bra på att behålla värmen. Handtaget blir inte varmt. Lätt att rengöra.

Snabb upphettning och bra på att behålla värmen. Handtaget blir inte varmt.

Snabb upphettning och bra handtag som inte blir varma.

Snabb upphettning och bra på att behålla värmen. Bäst stekresultat.

Behåller värmen bra. Skönt handtag som inte blir varmt.

Minus

Sämre värmespridning.

Sämre värmespridning.

Sämre värmespridning. Lätt att glida på handtaget och komma åt den varma pannan. Handtagens beslag blir varma.

Sämst att steka kött med. Sämre värmespridning.

Sämst på att behålla värmen och sämre värmespridning. Svår att rengöra.

Tung och obalanserad. Handtagens beslag blir varma. Svår att rengöra. Sämre värmespridning.

Sämst stekresultat totalt sett. Långsammast upphettning och sämre värmespridning.