Stekpannor
Fiskars | Ronneby Bruk | Ica | Ikea | Cervera | Skeppshult | Le Creuset | |
Brasserie | ULO | Cook & Eat | Senior | Anders Petter Stenfors | Traktörpanna | Stekpanna | |
Konsumentkontakt | fiskars.se | ronnebybruk.se | icahemma.se | ikea.se | cervera.se | skeppshult.com | lecreuset.se |
Cirkapris (kronor) | 450 | 600 | 350 | 250 | 500 | 750 | 1 700 |
Produktinformation | |||||||
Typ av panna | Emaljerad botten | Lättviktsgjutjärn | Klassisk | Emaljerad botten | Klassisk | Klassisk | Emaljerad botten |
Yttre / inre diameter (cm) | 27 / 24 | 28 / 18 | 28 / 23 | 28 / 22 | 28 / 24 | 28 / 25 | 28 / 22 |
Uppmätt vikt (kg) | 2.6 | 1.6 | 2.6 | 2.7 | 2.6 | 3.4 | 2.6 |
Material handtag | Trä | Gummi | Trä | Trä | Trä | Metall | Trä |
Utvalda mätvärden Utvalda mätvärden från testet | |||||||
Maxtemp när allt florsocker smält (°C)* Standardmetod för mätning av värmespridning med hjälp av florsocker. Värdet visar pannans högsta temperatur när allt florsocker smält. | 371.2 | 332.1 | 369.6 | 345.4 | 459.2 | 341.6 | 315 |
Tid för 1 liter olja att nå 200 °C (min:sek) | 7:12 | 5:42 | 6:18 | 7:12 | 5:48 | 7:18 | 9:24 |
Avsvalningstid, 200 till 120 °C (min:sek) | 18:48 | 16:17 | 16:37 | 16:53 | 15:31 | 17:33 | 17:28 |
Stekresultat ägg /pannkakor/kött | 3,0 / 3,0 / 3,5 | 2,5 / 3,0 / 3,3 | 3,5 / 2,0 / 3,5 | 2,5 / 3,0 / 3,0 | 3,0 / 2,0 / 3,0 | 3,0 / 3,0 / 3,8 | 2,5 / 2,0 / 2,7 |
Delbetyg från 1 till 5 Delbetyg från 1 till 5 där 5 är bäst (vikt av totalbetyg inom parentes) | |||||||
Värmeegenskaper (20%) | 4,0 | 3.7 | 3.6 | 3.6 | 3.3 | 3.6 | 3.4 |
Stekresultat (60%) | 3.3 | 3,0 | 3.1 | 2.9 | 3,0 | 3.4 | 2.7 |
Användning och säkerhet (20%) | 3.7 | 4.1 | 3.4 | 3.3 | 3.2 | 1.4 | 3.5 |
Totalbetyg | 3.5 | 3.4 | 3.3 | 3.1 | 3.1 | 3,0 | 3,0 |
Plus | Snabb upphettning och bäst på att behålla värmen. Lätt att rengöra och handtaget blir inte varmt. | Snabbast upphettning och bra på att behålla värmen. Lättast att använda med låg vikt och bra balans. | Snabb upphettning och bra på att behålla värmen. Handtaget blir inte varmt. Lätt att rengöra. | Snabb upphettning och bra på att behålla värmen. Handtaget blir inte varmt. | Snabb upphettning och bra handtag som inte blir varma. | Snabb upphettning och bra på att behålla värmen. Bäst stekresultat. | Behåller värmen bra. Skönt handtag som inte blir varmt. |
Minus | Sämre värmespridning. | Sämre värmespridning. | Sämre värmespridning. Lätt att glida på handtaget och komma åt den varma pannan. Handtagens beslag blir varma. | Sämst att steka kött med. Sämre värmespridning. | Sämst på att behålla värmen och sämre värmespridning. Svår att rengöra. | Tung och obalanserad. Handtagens beslag blir varma. Svår att rengöra. Sämre värmespridning. | Sämst stekresultat totalt sett. Långsammast upphettning och sämre värmespridning. |
Fiskars | Ronneby Bruk | Ica | Ikea | Cervera | Skeppshult | Le Creuset | |
Brasserie | ULO | Cook & Eat | Senior | Anders Petter Stenfors | Traktörpanna | Stekpanna | |
Konsumentkontakt | fiskars.se | ronnebybruk.se | icahemma.se | ikea.se | cervera.se | skeppshult.com | lecreuset.se |
Cirkapris (kronor) | 450 | 600 | 350 | 250 | 500 | 750 | 1 700 |
Produktinformation | |||||||
Typ av panna | Emaljerad botten | Lättviktsgjutjärn | Klassisk | Emaljerad botten | Klassisk | Klassisk | Emaljerad botten |
Yttre / inre diameter (cm) | 27 / 24 | 28 / 18 | 28 / 23 | 28 / 22 | 28 / 24 | 28 / 25 | 28 / 22 |
Uppmätt vikt (kg) | 2.6 | 1.6 | 2.6 | 2.7 | 2.6 | 3.4 | 2.6 |
Material handtag | Trä | Gummi | Trä | Trä | Trä | Metall | Trä |
Utvalda mätvärden Utvalda mätvärden från testet | |||||||
Maxtemp när allt florsocker smält (°C)* Standardmetod för mätning av värmespridning med hjälp av florsocker. Värdet visar pannans högsta temperatur när allt florsocker smält. | 371.2 | 332.1 | 369.6 | 345.4 | 459.2 | 341.6 | 315 |
Tid för 1 liter olja att nå 200 °C (min:sek) | 7:12 | 5:42 | 6:18 | 7:12 | 5:48 | 7:18 | 9:24 |
Avsvalningstid, 200 till 120 °C (min:sek) | 18:48 | 16:17 | 16:37 | 16:53 | 15:31 | 17:33 | 17:28 |
Stekresultat ägg /pannkakor/kött | 3,0 / 3,0 / 3,5 | 2,5 / 3,0 / 3,3 | 3,5 / 2,0 / 3,5 | 2,5 / 3,0 / 3,0 | 3,0 / 2,0 / 3,0 | 3,0 / 3,0 / 3,8 | 2,5 / 2,0 / 2,7 |
Delbetyg från 1 till 5 Delbetyg från 1 till 5 där 5 är bäst (vikt av totalbetyg inom parentes) | |||||||
Värmeegenskaper (20%) | 4,0 | 3.7 | 3.6 | 3.6 | 3.3 | 3.6 | 3.4 |
Stekresultat (60%) | 3.3 | 3,0 | 3.1 | 2.9 | 3,0 | 3.4 | 2.7 |
Användning och säkerhet (20%) | 3.7 | 4.1 | 3.4 | 3.3 | 3.2 | 1.4 | 3.5 |
Totalbetyg | 3.5 | 3.4 | 3.3 | 3.1 | 3.1 | 3,0 | 3,0 |
Plus | Snabb upphettning och bäst på att behålla värmen. Lätt att rengöra och handtaget blir inte varmt. | Snabbast upphettning och bra på att behålla värmen. Lättast att använda med låg vikt och bra balans. | Snabb upphettning och bra på att behålla värmen. Handtaget blir inte varmt. Lätt att rengöra. | Snabb upphettning och bra på att behålla värmen. Handtaget blir inte varmt. | Snabb upphettning och bra handtag som inte blir varma. | Snabb upphettning och bra på att behålla värmen. Bäst stekresultat. | Behåller värmen bra. Skönt handtag som inte blir varmt. |
Minus | Sämre värmespridning. | Sämre värmespridning. | Sämre värmespridning. Lätt att glida på handtaget och komma åt den varma pannan. Handtagens beslag blir varma. | Sämst att steka kött med. Sämre värmespridning. | Sämst på att behålla värmen och sämre värmespridning. Svår att rengöra. | Tung och obalanserad. Handtagens beslag blir varma. Svår att rengöra. Sämre värmespridning. | Sämst stekresultat totalt sett. Långsammast upphettning och sämre värmespridning. |