mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2008/10/23/80589.jpg"/>* Om du förvarar kaffet i en speciell burk så skall du låta kaffet vara kvar i originalförpackningen. Då behåller det sin smak längre.
* Kom ihåg att kaffe är en färskvara. Förbrukningstiden för malet kaffe är sju till tio dagar, efter det börjar det att oxidera och förlorar sina aromer. Hela bönor står sig i cirka tre veckor.
* Förvara kaffet svalt och mörkt, även ljus påverkar kaffets kvalitet.
– Det blir en marginell förbättring om man har kaffet i kylen. Men det är inte bra om det står bland Roquefortostar och purjolök, säger Philippe Barreca, kaffeexpert på Arvid Nordquist.
* Kaffets värsta fiende är fukt. Håll därför kaffet borta från spisen, för annars suger kaffet åt sig väta.
Källa: Philippe Barreca, kaffeexpert och inköpsansvarig på Arvid Nordquist.