När Göteborgsposten lät smaktesta tio olika rätter fördelades betygen högt och lågt. En enda rätt, lapskojsen från norska Real, fick högsta betyg.
– Den ska jag ta mer av, säger Monica Ullbrandt, en av de sju representanterna från Friluftsfrämjandet som fick smaktesta rätterna.
Betydligt mindre populär var Trek'n'eats "Gourmet älggryta" som fick en överkorsad fyr i betyg. "Fick stålsätta mig för att smaka", var omdömet från en av paneldeltagarna.
Sju av rätterna kom från sport- och friluftsbutiker, tre köptes in från vanliga mataffärer. Jämfört med de senare låg specialbutikernas priser en bra bit högre. Mellan 65 och 99 kronor per portion får man vara beredd att betala.
Även om inte alla rätterna föll panelen i smaken har det hänt mycket på bara ett par decennier. En av smakdomarna, Johnny Sandström, hade inte ätit frystorkat sedan början 1990-talet:
– Rätterna har blivit mycket bättre. Tillverkarna vågar krydda mer.
Se betygsättningen här.