Nötbox 10 kg Gröna gårdar
Kött från Kravgårdar. Bara gräs och örter från gården, inget kraftfoder. Hängmörat kött.
Innehåll:
Ädeldeldetaljer som entrecôte, ryggbiff eller oxfilé, 1 kg
Ugndetaljer som fransyska, rumpstek eller rostbiff, 1,5 kg
Kokdetaljer som högrev, ytterlår eller nötrulle, 2,5 kg
Nötfärs 5 kg
Pris: 1450 kr/10 kg
Lilla lådan, 10-15 kg Naturvårdsbonden (nötkött)
Djuren får bara beta gräs och örter under sommaren, i huvudsak gräs från gården under vintern, Hängmörat kött.
Innehåll i låda på tio kilo:
Ädeldelar som entrecote, filet, ryggbiff eller rostbiff, ca 1 kg
Ugndelar som Fransyska, ca 1,5 kg
Kokkött som högrev, eller bog, ca 2,5 kg
Nötfärs ca 5 kg
Pris 1250 kr/10 kg
Svenskt nötkött från Ica Kvantum Liljeholmen, Stockholm
Entrecote (hängmörad) 1 kg 365 kr
Fransyska (hängmörad) 1,5 kg 225 kr (150 kr/kg)
Högrev 2,5 kg 297,5 kr (119 kr/kg)
Nötfärs 5 kg 415 kr (83 kr kg)
Pris: 1302,50 kr/10 kg
Kravmärkt kött i samma butik:
Entrecote 1 kg 299 kr
Fransyska 1,5 kg 225 kr (150 kr kg)
Högrev 2,5 kg 375 kr (150 kr/kg)
Nötfärs 5 kg 600 kr (120 kr/kg)
Pris: 1499 kr /10 kg
Köttlåda Grindtorps gårdslamm:
Helt lamm 11-16 kg kött: 160 kr/kg,
Halvt lamm 5-8 kg 170 kr/kg
Innehåller en eller två stekar med lårben, lammkotletter, bog i skivor och färs.
Prisexempel lammkött i butik
(exakt samma styckdelar som fanns i köttlådan fanns ej i butiken):
Lammrostbiff 200 kr/kg
Lammkotletter 260 kr/kg
Lammlägg 90 kr kg
Lammfärs 99 kr kg