
8
Clas Ohlson Ceramic Frying Pan Laboratorietest
Kraven för Testfaktas kvalitetsmärkning är högt ställda. Stekpannorna genomgår ett standardiserat testupplägg som omfattar beläggningens tålighet (bevarande av non-stick-egenskaper), värmeegenskaper, bottens tålighet (stabilitet) vid snabba temperaturväxlingar samt en allmän bedömni
Vegofärs, en upplevelse med eftersmak Laboratorietest
Testfaktas smakpanel har bedömt smak, konsistens, doft och utseende på 14 olika fabrikat av vegofärs på den svenska marknaden.
De olika produkterna värmes upp i en Stekpanna med solrosolja och utan någon tillsats av salt eller kryddor. Det här är uppenbart inte det normala sätt
Stekpannan som släpper bäst i längden Laboratorietest
Den tidigare så pålitliga Stekpannan har plötsligt börjat bränna fast maten. Men vad ska man välja för att slippa köpa en ny Stekpanna vartannat år?
Testfakta har låtit Interteks laboratorium i tyska Fürth testa nio olika stekpannor. Alla dessa marknadsförs med så kallade n
Gjutjärnspannorna steker ojämnt på induktionshällen Laboratorietest
För den som tröttnat på sönderrepade stekpannor i miljöfarliga material så är kanske en panna i gjutjärn ett mer hållbart alternativ. Testfakta har testat sju olika pannor – tre klassiska gjutjärnspannor, tre med en emaljerad stekyta, och en panna i så kallat lättviktsgjutjärn. Det
Så drar du ned på fett och salt
Fakta:Vad är mättat fett?Livsmedelsverket uppskattar att antalet som insjuknar i hjärt- och kärlsjukdomar skulle minska med uppskattningsvis en tredjedel om svenskarna åt 10 gram mindre mättat fett per dag.Om salt: Svenskarna äter 10 till 12
Stora skillnader på stekpannornas hållbarhet Laboratorietest
Hur försiktig man än är blir en Stekpanna med plastbeläggning repig med åren. Men det kan gå olika snabbt innan beläggningen släpper och pannkakssmeten eller falukorven börja bränna fast. Det visar Testfaktas test.
SP, Sveriges Tekniska Forsk