9
Äkta Honung var sockerdopad Laboratorietest
En tesked Honung i teet på morgonen är en vardaglig rutin för många. Honung blir också en allt vanligare ingrediens i matlagningen i takt med att vi hämtar inspiration från andra länder där Honung används i stället för socker.
Utb
Forskare oense om socker som biföda
Kan socker som vinterföda istället för Honung göra att bin får sämre motståndskraft mot sjukdomar och därför bidra till bidöden? Ja, menar bland andra forskaren Tobias Olofsson, som intervjuades i
Sockerdiet kan förklara bidöd
Läs också: Forskare oense om socker som bifödaHonung och andra produkter från bin uppmärksammas allt mer för sina många hälsosamma egenskaper. Men samtidigt är bina ho
Bristfällig Honungskontroll från Livsmedelsverket
I veckan skickade Livsmedelsverket ut ett pressmeddelande med rubriken ”Bara äkta Honung i Livsmedelsverkets stickprov”. Undersökningen fick stor spridning i olika medier. Femton olika sorters Honung har testats och myndigheten konstaterar att ”ingen hade försökt späda ut den äkta hon
Coops Honungsleverantör kritisk mot testmetoden
Efter att Testfakta kontaktat Coop för en kommentar angående den falska Honungen hör kedjans danska leverantör Jacobsen av sig via sin svenska advokatbyrå. Man ifrågasätter starkt den metod som används vid testet.Metoden bygger på att man jämför
Ny testmetod avslöjar Honungsfusket Laboratorietest
För att få kalla en produkt Honung måste den innehålla hundra procent Honung och inga tillsatser. Men när Testfakta låter analysera sju vanliga fabrikat visar det sig att Coops och Eldorados flytande Honung innehåller tillsatt socker och citronsyra.
Fakta om glass
– Exakt när glassen uppfanns vet ingen, men det finns bevis på att såväl de gamla grekerna och romarna som kineserna åt en form av glass. Den romerske kejsaren Nero lär ha gillat en mix av vin, Honung och snö. Under 1600-talet började man använda mjölk i glass, och
Missledande om socker
Märkningar som ”Sockerfritt” och ”Utan tillsatt socker” blir allt vanligare på olika livsmedel. Men termerna används inte alltid korrekt. För att uppmärksamma problemet ska Livsmedelsverket nu granska hur märkningen ser ut inom varugrupper som drycker, yoghurt, kaffe