6
Ingen brikett är bra på allt Laboratorietest
Grillning är ett av svenskarnas stora sommarnöjen. För tjockare köttbitar, potatis i folie och mycket grönsaker passar Briketter bäst. De tar längre tid att tända än vanlig grillkol men i gengäld håller de värmen längre.
Men skiljer det något mellan olika Briketter? T
Mycket tungmetaller i grillkolen
Ica-kuriren har låtit SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut undersöka innehållet och prestanda på tio olika fabrikat av grillkol. Alla fabrikat innehåller höga halter av tungmetallerna krom och nickel.Det finns inga gränsvärden tungmetaller i gri
Grillarna som ger högst halt av cancerämne Laboratorietest
Sommaren är - trots regnet som varit - grillningens högsäsong. Grilldofterna sprider sig ute i naturen, från trädgårdar och balkonger. Något som blivit allt populärare är gasolgrillen. Den marknadsförs som bekväm och lätt att använda, men det finns e
Se bildreportage från testet
mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2007/7/18/15808.jpg"/>Till testet användes utskuren kotlettrad, som först marinerades och tempererades till 15 C. Grillningen utfördes på SIK, Institute
Fakta om testet
Testet omfattar följande grillmetoder: kolgrill med lock (klotgrill), kolgrill utan lock, koleldad vertikalgrill, gasolgrill med lock (grillgaller) och vanlig elugn med grillelement.Institutet för Livsmedel och Bioteknik (e