Spagetti
Konsumentkontakt | barilla.se | ica.se | dececco.it | zeta.nu | coop.se | barilla.se | kungsornen.se | axfood.se |
Cirkapris (kr/kg) | 38 | 11 | 35 | 27 | 26 | 13 | 14 | 12 |
Produktinformation från tillverkare | ||||||||
Tillverkningsland | Italien | Italien | Uppgift saknas | Italien | Italien | Italien eller Grekland | Sverige | Italien |
Vetets ursprung | Italien | Italien, Kanada, USA, Mexiko, Australien, Frankrike, Spanien | Uppgift saknas | Italien och Kanada | Italien | Italien, Frankrike, Nordamerika och Australien | Vete: Sverige. Durumvete: Spanien och Italien. | Kanada (oftast) |
Rekommenderad koktid (min) | 11 | 9 | 10-12 | 8 | 9-11 | 8 | 7-8 | 7-8 |
Bronsvalsad | Ja | Nej | Ja | Nej | Ja | Nej | Nej | Nej |
Ekologisk | Nej | Nej | Nej | Nej | Ja | Nej | Nej | Nej |
Analysresultat | ||||||||
Kadmium (mg/kg) | 0,027 | 0,033 | 0,032 | 0,030 | 0,021 | 0,051 | 0,031 | 0,033 |
Resultat från såsupptagningstest | ||||||||
Såsupptag per strå (g) | 0,92 | 1,04 | 1,02 | 0,76 | 0,71 | 0,59 | 0,76 | 0,96 |
Testresultat betyg 1-5 där 5 är bäst (vikt i totalbetyget inom parentes) | ||||||||
Sensorisk analys: | ||||||||
Smak (25%) | 4,0 | 4,5 | 4,0 | 4,0 | 4,5 | 4,0 | 4,5 | 3,0 |
Konsistens (40%) | 4,0 | 3,3 | 4,0 | 3,3 | 3,0 | 3,0 | 3,0 | 1,7 |
Utseende (20%) | 4,0 | 3,8 | 3,3 | 4,5 | 3,8 | 4,0 | 1,8 | 5,0 |
Förmåga att ta upp sås (15%) | 4,5 | 5,0 | 4,9 | 3,8 | 3,5 | 3,0 | 3,8 | 4,7 |
Totalbetyg | ||||||||
Kommentar | Bäst tuggmotstånd och bra smak. Tjockare spagettistrån. | Bra smak och konsistens. Något blek i färgen. | Bäst tuggmotstånd och bra smak. Tjockare spagettistrån.
Blek i färgen. | Bra smak. Fin gul färg. Något låg sälta | Mindre bra tuggmotstånd och något blek i färgen. Innehåller minst kadmium. | Något låg sälta. Sämst på att ta upp sås. Innehåller mest kadmium. | Bra smak. Tråkigt gråaktig i färgen. | Hård konsistens utan spänst. Fin gul färg men klibbig och mjölig smak. |
Konsumentkontakt | barilla.se | ica.se | dececco.it | zeta.nu | coop.se | barilla.se | kungsornen.se | axfood.se |
Cirkapris (kr/kg) | 38 | 11 | 35 | 27 | 26 | 13 | 14 | 12 |
Produktinformation från tillverkare | ||||||||
Tillverkningsland | Italien | Italien | Uppgift saknas | Italien | Italien | Italien eller Grekland | Sverige | Italien |
Vetets ursprung | Italien | Italien, Kanada, USA, Mexiko, Australien, Frankrike, Spanien | Uppgift saknas | Italien och Kanada | Italien | Italien, Frankrike, Nordamerika och Australien | Vete: Sverige. Durumvete: Spanien och Italien. | Kanada (oftast) |
Rekommenderad koktid (min) | 11 | 9 | 10-12 | 8 | 9-11 | 8 | 7-8 | 7-8 |
Bronsvalsad | Ja | Nej | Ja | Nej | Ja | Nej | Nej | Nej |
Ekologisk | Nej | Nej | Nej | Nej | Ja | Nej | Nej | Nej |
Analysresultat | ||||||||
Kadmium (mg/kg) | 0,027 | 0,033 | 0,032 | 0,030 | 0,021 | 0,051 | 0,031 | 0,033 |
Resultat från såsupptagningstest | ||||||||
Såsupptag per strå (g) | 0,92 | 1,04 | 1,02 | 0,76 | 0,71 | 0,59 | 0,76 | 0,96 |
Testresultat betyg 1-5 där 5 är bäst (vikt i totalbetyget inom parentes) | ||||||||
Sensorisk analys: | ||||||||
Smak (25%) | 4,0 | 4,5 | 4,0 | 4,0 | 4,5 | 4,0 | 4,5 | 3,0 |
Konsistens (40%) | 4,0 | 3,3 | 4,0 | 3,3 | 3,0 | 3,0 | 3,0 | 1,7 |
Utseende (20%) | 4,0 | 3,8 | 3,3 | 4,5 | 3,8 | 4,0 | 1,8 | 5,0 |
Förmåga att ta upp sås (15%) | 4,5 | 5,0 | 4,9 | 3,8 | 3,5 | 3,0 | 3,8 | 4,7 |
Totalbetyg | ||||||||
Kommentar | Bäst tuggmotstånd och bra smak. Tjockare spagettistrån. | Bra smak och konsistens. Något blek i färgen. | Bäst tuggmotstånd och bra smak. Tjockare spagettistrån.
Blek i färgen. | Bra smak. Fin gul färg. Något låg sälta | Mindre bra tuggmotstånd och något blek i färgen. Innehåller minst kadmium. | Något låg sälta. Sämst på att ta upp sås. Innehåller mest kadmium. | Bra smak. Tråkigt gråaktig i färgen. | Hård konsistens utan spänst. Fin gul färg men klibbig och mjölig smak. |