Det franska laboratoriet utanför Nantes gjorde inte bara en analys av innehållet i vinet. De lät även fem professionella vinsmakare (oenologer) bedöma vinet utifrån smak, lukt och utseende. Alla fem har diplom från en fransk oenologutbildning. Varje person fick betygsätta vinet på en sexgradig skala och dessutom ge en skriftlig kommentar. Därefter slogs betygen ihop till ett samlat omdöme. Vinprovningen utfördes som ett blindtest.
mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2009/9/11/200971.jpg"/>mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2009/9/11/200970.jpg"/>
mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2009/9/11/200968.jpg"/>mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2009/9/11/200969.jpg"/>
mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2009/9/11/200966.jpg"/>mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2009/9/11/200967.jpg"/>
mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2009/9/11/200965.jpg"/>mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2009/9/11/200964.jpg"/>