Falukorv har vissa krav på innehållet. För att en korv ska få kallas falukorv ska den minst 45 viktprocent kött, och högst 65 viktprocent vatten, högst 23 viktprocent fett och max 5 viktprocent stärkelse.
Trots dessa krav är det stora skillnader på korvarna i testet. Kilopriset varierar från 27,38 för Ica Basic till 59,98 för Melkers korv. Även kötthalten skiljer sig mycket. Melker och Ica extra fin har hela 71 procent kött, medan Coop X-tra med 48 procent ligger precis över gränsen.
Är då ett högt pris och en hög kötthalt en garanti för att även smaken är god. Nej det sambandet verkar inte existera. Godast i testet är Ica extra fin – som har en god kryddig och rökig smak, enligt Icakurirens testpatrull.
Testets dyraste korv från Melkers smakar däremot fett med en kemisk bismak. Mest prisvärd blir Icas falukorv som kostar drygt 30 kronor kilot och får betyget fyra av fem.