11

Torsk på omega 3 i fiskpinnar Laboratorietest

Publicerad: 15 May, 2022 i Hem > Livsmedel > Torsk på omega 3 i fiskpinnar
1953 upptäckte Karl-Evert Flink, produktutvecklare på Findus, djupfrysta ”Fish sticks” under en resa i USA. Han blev övertygad om att den amerikanska succén skulle komma till Sverige och drog blixtsnabbt ihop ett produktionsteam till fabriken i Bjuv, där de första friterade fiskpinnarna

ÖstersjöTorsken återhämtar sig

Publicerad: 14 Jun, 2012 i Hem > Livsmedel > Östersjötorsken återhämtar sig
Överfisket av Torsk har lett till en krympning av beståndet under de senaste två decennierna. Men nu ser det ljusare ut för Torsken, rapporterar SR P4 Sörmland.– Utvecklingen för Torsken i Östersjön är bra. Återhämtningen visar att politiska beslut i enlighe

Mindre i paketet när Torsken tinats

Publicerad: 14 May, 2012 i Hem > Livsmedel > Mindre i paketet när torsken tinats
När SR Jönköping kontrollerat innehållet i ett stort antal tinade Torskpaket visade det sig att inget av paketen innehåller de 400 gram som utlovas på förpackningen. I det värsta exemplet, Favorit, var det bara 325 gram Torsk kvar när paketet hade tinats.Sex av

Torsken fredas i Gullmarsfjorden

Publicerad: 4 Nov, 2011 i Hem > Livsmedel > Torsken fredas i Gullmarsfjorden
Även fiskarna kolja och bleka fredas och fiske med nät och ryssjor förbjuds i fjorden.Det fanns tidigare mycket Torsk längs med den bohuslänska kusten, men beståndet har det senaste årtiondet minskat på vissa platser.- Syftet med fredningen är att skapa för

Nu äter vi Torsk igen

Publicerad: 10 May, 2011 i Hem > Livsmedel > Nu äter vi torsk igen
Vanligast är fortfarande lax, men Torsk är på väg tillbaks med stormsteg enligt norska exportrådet för fisk i Sverige som låtit undersököa svenskarnas fiskvanor. – Utvecklingen för Torsk är väldigt bra i Sverige. Det har varit flera år då konsumenterna inte

WWF kritiseras för undfallenhet

Publicerad: 7 Feb, 2011 i Hem > Livsmedel > WWF kritiseras för undfallenhet
Den odlade pangasiusfisken har blivit allt populärare hos svenska konsumenter som ett alternativ till bland annat Torsk. Men när Världsnaturfonden kom med sin nya fiskeguide i oktober förra året fanns pangasius med i listan över fisk som man bör undvika på grund av de m

Mer panering än fisk i fiskpinnen Laboratorietest

Publicerad: 26 Apr, 2008 i Hem > Livsmedel > Mer panering än fisk i fiskpinnen
Fiskpinnen är en kär stamgäst vid svenskarnas matbord, vilket också rimmar bra med Livsmedelsverkets rekommendation om tre måltider med fisk i veckan. Men en nackdel med fiskpinnarna är paneringen.– Ur det perspektivet är ju inte fiskpinnar någon br

Sillen som gör dig smart i jul Laboratorietest

Publicerad: 22 Dec, 2007 i Hem > Livsmedel > Sillen som gör dig smart i jul
För många är den inlagda sillen en av de absolut viktigaste rätterna på julbordet. Det är också en av de hälsosammaste inslagen.– Fiskfett är den bästa källan till omega 3 och omega 6. Det är överhuvudtaget bra att äta fisk, säger Eva-May Ohl

Fisk med gott samvete

Publicerad: 16 Oct, 2007 i Hem > Livsmedel > Fisk med gott samvete
Vi äter i snitt 13 kilo fisk per person och år i Sverige. Mest populära matfiskarna är lax, Torsk och sill. Minst en av dem borde vi äta mindre av. 75 procent av världens fiskebestånd är fullt utnyttjade eller hotas av överfiskning, enligt WWF. Därför har WWF sammans

Mer panering än fisk

Publicerad: 19 Apr, 2007 i Hem > Livsmedel > Mer panering än fisk
Fiskpinnar är utan tvekan en av de populäraste maträtterna på de svenska middagsborden, inte minst hos barnfamiljer. Varje år äts det närmare 4.000 ton fiskpinnar i Sverige.Skillnaderna mellan olika sorters fiskpinnar är stor. Både när det gäller pris, hur feta de

Mer panering än fisk

Publicerad: 19 Apr, 2007 i Hem > Mer panering än fisk
Tabell med testresultatFakta om testetFiskpinnar är utan tvekan en av de populäraste maträtterna på de svenska middags